Antwerpen viert tien jaar Homeless Cup

Manuel Gonzalez Oubina
| 0 reacties
Antwerpen viert tien jaar Homeless Cup
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Antwerpse Homeless voetbal cup blaast dit jaar tien kaarsjes uit. Dat viert het homeless team deze week met een FOOT FESTIVAL dat doorgaat in Park Spoor Noord in Antwerpen.

Het Antwerpse homeless team, dat met een knipoog naar de Great Old van de BHC eveneens stamnummer één heeft gekregen, zal in Park Spoor Noord zijn tienjarig bestaan vieren met twintig andere teams uit de nationale competitie. Dat zijn Royal Antwerp FC, Club Brugge, OHL, KV Oostende, KV Kortrijk, STVV, Racing Genk, KAA Gent, SK Ronse, KV & Racing Mechelen, KSV Roeselare, Lierse, BX Brussels, Bergen, RE Mouscron, Standard de Liège, Jespo Comines-Warneton, Sporting de Charleroi, RFC Doornik, Houdinois en Union Royale Namur. Daarnaast verwelkomen we ook teams uit Nederland, Portugal en Engeland.

De verjaardag is een mooi moment om terug te blikken op het traject dat is afgelegd sinds 2007, toen het Activeringsproject Harde Kern Druggebruikers en het Inloopcentrum De Vaart uit Antwerpen besloten om hun doelgroep op een nieuwe manier te proberen bereiken. Straathoekwerker Sulliman Akajjoua trok met een bal onder de arm naar het De Coninckplein in Antwerpen. De pleinbezoekers die daar vaak voor overlast zorgden, lieten zich graag verleiden door het populaire spelletje. De Antwerp Streetboys waren geboren!

Gilles De Bilde

Al snel werd er wekelijks getraind onder leiding van de voormalige profvoetballer Gilles De Bilde, met als doel de deelname aan de Homeless World Cup in het Australische Melbourne in 2008. Een televisiereeks op de Vlaamse openbare omroep bracht de verhalen van de dak- en thuislozen in beeld, en gaf hen zo een gezicht.

Hoewel het FOOT FESTIVAL in de eerste plaats een voetbaltornooi is waarmee BHC een jaarlange competitie afsluit, maken we tijdens het evenement ook de tijd om te kijken hoe het de voetballers van toen is vergaan, en hoe het er nu voor staat met het het Antwerpse homeless team. Daarbij komen zowel spelers als coaches aan het woord.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties