Louwagie benadrukt dat Gent nóg kan uithalen: "De kas is nog niet leeg"

Redactie
| 91 reacties
Louwagie benadrukt dat Gent nóg kan uithalen: "De kas is nog niet leeg"
Foto: © photonews

KAA Gent pakte tijdens de voorbije maanden al meermaals uit met een dure transfer. Onlangs legde de club uit de Arteveldestad nog ruim 4 miljoen euro op tafel voor Franko Andrijasevic. Maar toch is de spaarpot van Gent nog steeds niet leeg.

"De kas is nog lang niet leeg, neen, en dat is de verdienste van Ivan en mezelf, en van iedereen in de club - er is keihard gewerkt", zegt manager Michel Louwagie in Het Laatste Nieuws. "Oei oei oei, ik vertel in dit interview veel te veel, hé... Maar de wijn is zo goed. En nu ga ik ook nog eens ons economisch model uitleggen..."

"Wij hebben drie soorten inkomsten: de recurrente, steeds terugkerende inkomsten - dat zijn de opbrengsten uit tickets, onze business-seats en skyboxen, uit de horeca, tv-rechten, enzovoort. Dat is een kleine 43 miljoen euro per jaar. Ten tweede: de inkomsten uit Europees voetbal. De Champions League en de Europa League van de afgelopen twee jaar hebben ons samen 24 miljoen euro netto opgeleverd."

​(Lees verder onder de foto)

"We hebben vorig jaar evengoed 20 miljoen binnengekregen"

Michel Louwagie

En op die manier kon Gent de voorbije seizoenen goed sparen. "Welnu, als je elk jaar een deel van de recurrente én de Europese inkomsten opzijlegt, bouw je op die manier een reservekapitaal op, 'managementkapitaal' noem ik het - geld dat door het management, het bestuur, bewust aan de kant wordt gelegd. Als je met de rest van het geld álle recurrente uitgaven - salarissen en premies van spelers en staf, personeelskosten, onderhoud... - kunt dekken, ben je goed bezig."

"Daarna bestaat de kunst erin om de uitgaven aan transfers niet hoger te laten oplopen dan de opbrengsten van transfers, onze derde bron van inkomsten. Het is juist dat wij 20 miljoen hebben uitgegeven, maar we hebben vorig jaar evengoed 20 miljoen binnengekregen. Ons economisch model is opgesteld om transfers te doen zónder te moeten raken aan het managementkapitaal, dat daardoor steeds aandikt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties