Komt 'deal van de eeuw' er dan toch niet? La Liga weigert monstertransfer van Neymar

Timothy Collard
Timothy Collard
| 25 reacties
Komt 'deal van de eeuw' er dan toch niet? La Liga weigert monstertransfer van Neymar
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De transfersoap omtrent de Braziliaan Neymar gaat onverstoord verder. De aanvaller liet aan FC Barcelona weten dat hij naar Paris Saint-Germain wil, Barça nam al deels afscheid van zijn speler, maar... De Spaanse voetballiga is niet van plan om akkoord te gaan met de monstertransfer die op til is.

Een woordvoerder van de Spaanse voetballiga La Liga liet donderdag weten dat de betaling door Paris Saint-Germain van de afkoopclausule in het contract van Neymar werd afgewezen. “Een delegatie van PSG klopte bij de Liga aan om de transferclausule te activeren, maar dat werd geweigerd”, klinkt het.

Meer uitleg gaven de mensen van La Liga voorlopig niet, maar wellicht werd het bod geweigerd omdat de Spaanse voetballiga hard twijfelt of het geboden bedrag van 222 miljoen euro wel in regel is met de Financial Fair Play.

Nu is het aan de FIFA

Hoe het nu verder moet? Wel, nu zal de wereldvoetbalbond FIFA over de transfer moeten beslissen. Als de FIFA het licht op groen zet, dan moet de Spaanse voetballiga wel volgen. Wellicht zal de monstertransfer van Neymar op deze manier nog ietsje langer aanslepen, maar in principe zal PSG zijn slag wel thuis halen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties