Reactie Marc Brys ziet zijn Beerschot Wilrijk met duidelijke cijfers winnen: "We waren er klaar voor"

Koen Frans
Koen Frans vanuit Antwerpen (Kiel)
| 11 reacties
Marc Brys ziet zijn Beerschot Wilrijk met duidelijke cijfers winnen: "We waren er klaar voor"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Trainer Marc Brys temperde voor de start van het seizoen de ambities en is nog steeds in volle verwachting van één of twee nieuwe spitsen, maar zijn Beerschot Wilrijk stond er vrijdagavond wel meteen tegen Union SG. De Kielse oefenmeester was achteraf dan ook een tevreden man.

"Onze eerste aanval na een paar seconden zette de toon voor de rest van de wedstrijd", opende Marc Brys de persbabbel in het Olympisch Stadion. "De groep tankte vertrouwen uit die actie en heeft dat tempo bijna de hele wedstrijd kunnen doortrekken.

"Je voelde de spanning in de opbouw naar deze match. Het leek wel de eerste schooldag. Maar wij waren er klaar voor. Met fris, gedreven en ambitieus voetbal hebben we Union vandaag kunnen kloppen", glunderde Brys.

Er was een goede dynamiek tussen doelman en verdediging.

Goed debuut van Romo

"We moeten echter bescheiden blijven", waarschuwde de ervaren trainer van Beerschot Wilrijk. "Het is mooi dat je op deze manier voor eigen publiek de competitie kan openen, maar het seizoen is nog verschrikkelijk lang en het zou gek zijn om nu al te gaan dromen. We koesteren deze zege, maar houden de voetjes op de grond."

Drie doelpunten gemaakt en de eigen netten schoon gehouden, dat is een mooie collectieve prestatie. "De nul houden was belangrijk. Er was een goede dynamiek tussen onze keeper en de verdediging. Rafa (Romo, red.) speelde vooral in de opbouw een geweldige wedstrijd. Dat geeft vertrouwen aan de verdedigers die voor hem staan", besloot Brys.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties