Terugblik op 1B: Uitersten bij nieuwkomers Beerschot-Wilrijk en Westerlo en het grote aantal rode kaarten

Dirk Pieters
| 1 reacties
Terugblik op 1B: Uitersten bij nieuwkomers Beerschot-Wilrijk en Westerlo en het grote aantal rode kaarten
Foto: © jan mees

De Jupiler Pro League lag dit weekend stil, maar de Proximus League raasde wel door. En dus kan onze maandagse terugblik op de 1B-competitie niet ontbreken.

Twee uitersten bij de nieuwkomers

Beerschot-Wilrijk, met een zeer sterk elftal tussen de lijnen, haalt al weken op rij knappe resultaten. Een 0-4 overwinning op het veld van Roeselare is daar een perfect voorbeeld van. Het team stond er al vorig seizoen en daar kwamen vooral enkel maar versterkingen bij. Weinig puzzelwerk voor trainer Brys. Het lijkt opmerkelijk hoe snel de Antwerpse club zich weet aan te passen aan het niveau van 1B. Vooral de "oudjes" Messoudi en Losada kunnen op dit moment het tempo zonder problemen aan op het middenveld.

Ook het eerste doelpunt bij Beerschot-Wilrijk was er één uit de boekjes. Een ingestudeerde vrije trap van Losada en Messoudi die maar simpel had binnen te tikken. Voetbal in al zijn eenvoud.

Westerlo heeft heel wat meer problemen. Ondanks dat dit misschien wel hun beste wedstrijd van het seizoen was, blijft de club wel onderaan het klassement staan. Aan vechtlust en inzet was er deze keer weinig gebrek, maar aanvallend zou het toch allemaal beter moeten kunnen. Een spelverdeler ontbreekt toch in het elftal en ook het scorend vermogen mag best omhoog bij de spitsen van Westerlo. Dit weekend scoorde het twee keer, maar dat hadden er gerust meer kunnen zijn. Ook doelman Van Langendonck komt meer en meer onder vuur te staan bij de fans. Al enkele jaren de meest gepasseerde doelman van de reeks.

Vijf rode kaarten

Opmerkelijk dit weekend. Er vielen vijf rode kaarten te noteren in amper vier wedstrijden. Toch moeten we er duidelijk bij vermelden dat er heel wat om te doen was bij menig supporter. De rode kaart van Tubeke-speler Videmont was meer dan terecht te noemen.

In het duel tussen Cercle en Lierse vielen er twee rode kaarten. Vooral die van Lierse-speler Yakubu, die uitgleed, was best opmerkelijk te noemen vlak na de rust. Ook de rode kaart van Taravel blijft een twijfelgeval na het zien van heel wat herhalingen. Het was een stevige tackle, maar wel correct. De vraag blijft wel... was dit nodig op die plaats op het veld om zo wild in te komen?

Bij Westerlo en OH Leuven spreken we vooral over domme rode kaarten. Voor Annys een elleboogstoot in duel vlak voor de ogen van de scheidsrechter. Hubert liet zich in de slotfase dan weer vangen en greep naar de keel van een Westerlo-speler. Ook hier stond de scheidsrechter er met zijn neus op.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 1-1 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties