Welke eersteklasser kwam het best uit de mercato? De meningen van onze redactieleden zijn verdeeld!

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 4 reacties
Welke eersteklasser kwam het best uit de mercato? De meningen van onze redactieleden zijn verdeeld!
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De deuren van de mercato zijn dicht en de interlandbreak zit erop, hoog tijd om de Jupiler Pro League te hervatten. Welke clubs deden deze zomer de beste transfers? De meningen onder de redactie van Voetbalkrant.com zijn verdeeld.

Aernout Van Lindt - Club Brugge

Heden ten dage gaat de transfermercato in de Jupiler Pro League niet meer over wie zich het best heeft versterkt, maar wie de verliezen het best heeft weten op te vangen. Bij Anderlecht en AA Gent mangelt het aan (defensieve) stabiliteit en dat is met de transfers niet meteen beter geworden."

"Dan heeft Club Brugge betere zaken gedaan: met Decarli, Nakamba, Clasie en Dennis lijkt er in elke linie wel een vervanger gevonden voor Engels, Simons en Izquierdo. Puik werk verder van Essevee om erg snel het huiswerk af te hebben en meteen en route te zijn richting play-off 1.

Diederik Geypen - Antwerp en Anderlecht

De terugkeer van Antwerp in onze hoogste klasse liet zich ook op de transfermarkt een eerste keer voelen. Sterke man Luciano D'Onofrio sprak zijn connecties aan en hoe. De mijnwerkerszoon bracht bekende namen Bolat en Van Damme naar de Bosuil, en enkele talenten waar we veel van mogen verwachten.

Nog indrukwekkender zijn de namen die Anderlecht inlijfde. Paars-wit haalde de Gentse kampioenen Kums en Sels terug naar België, en stuntte met Onyekuru, misschien wel de grootste smaakmaker van vorig seizoen.

Florent Malice - Charleroi en Zulte Waregem

Sporting Charleroi zag zoals iedere zomer enkele sterkhouders vertrekken. Met vier transfers die meteen in de basis staan, deden de Zebra's hun huiswerk. Ook Zulte Waregem weet elk jaar met verve een nieuwe ploeg te bouwen.

Robby Morren - KRC Genk

Antwerp heeft een mooie ploeg gebouwd en Jelle Van Damme zou wel eens van heel groot belang kunnen zijn. Hij brengt tonnen ervaring in het team.

Racing Genk heeft vooral ingezet op het samenhouden van de kern en dat is, op Castagne na, gelukt. Er wordt veel verwacht van Ingvartsen en het team is al op elkaar ingespeeld. Genk moet dus niet bouwen en misschien komen zij daardoor wel als sterkste uit de mercato.

Robin Van de Casteele - Anderlecht

Volgens mij is Anderlecht op papier het meest versterkt. Ze konden bijna hun volledige ploeg behouden en strikten Kums, Sels en Onyekuru. Drie spelers die toch al hun waarde bewezen hebben in de Belgische eerste klasse. Daarnaast konden ze Dendoncker, Kara, Hanni en Teodorczyk behouden.

Sander - Antwerp en Zulte Waregem

Ik vind dat vooral Zulte Waregem en Antwerp het goed gedaan hebben. Van die laatste is dat verrassend te noemen door onder meer Gent de loef af te steken met Van Damme.

Yannick Lambrecht - Club Brugge

De scouts van Club Brugge waren op hun best deze zomer. Ondanks het vertrek van enkele belangrijke spelers beschikt Club over een vrij complete ploeg. Dennis, Clasie, Nakamba zijn echt wel serieuze versterkingen voor een titelkandidaat.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties