Kleinere clubs genieten van uitleentrend: "Hier kunnen we ze opnieuw laten openbloeien"

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 0 reacties
Kleinere clubs genieten van uitleentrend: "Hier kunnen we ze opnieuw laten openbloeien"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het viel tijdens de zomer vooral op hoeveel spelers uitgeleend worden. Dat gebeurt dan vooral bij de topclubs en voor kleinere clubs als bijvoorbeeld Waasland-Beveren is dat een heel goeie zaak.

Trainer Philippe Clement mocht onder andere Isaac Kiese Thelin, Davy Roef (Anderlecht) en Ryan Mmaee (Standard) verwelkomen. "We zijn al een hele periode samen aan het brainstormen om extra kwaliteit bij te halen", vertelt hij aan Het Laatste Nieuws.

Ik weet uit ondervinding dat er bij die clubs jongens rondlopen die genoeg kwaliteit hebben om hier een meerwaarde te zijn

"Als je zoekt naar talent, jonge gasten met bepaalde kwaliteiten, kom je soms terecht bij jongens die ergens niet spelen. In België kom je dan snel uit bij de grote clubs. Nu vonden we die bij Anderlecht en Standard", gaat Clement verder.

"Opvallend ook: het zijn allemaal jongens met een hobbelig parkoers, waarvan we hopen dat we ze hier opnieuw kunnen laten openbloeien. We bewezen en bewijzen dat we dat kunnen", besluit de trainer.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties