Westerlo tegen 'Anderlecht in crisis': "Niveau in 1B is soms wel eerste klasse, veel ploegen uit 1A zouden het moeilijk hebben"

Westerlo tegen 'Anderlecht in crisis': "Niveau in 1B is soms wel eerste klasse, veel ploegen uit 1A zouden het moeilijk hebben"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Westerlo staat gedeeld laatste in 1B, maar ontvangt ook een ploeg in volle crisis, Anderlecht genaamd. Het moment om voor de stunt van het jaar en de ommekeer te zorgen? "Met die kern en al die spelers die zich willen bewijzen?", vraagt Maxime Annys zich af.

Annys zag Anderlecht graag uit de trommel komen, maar Westerlo heeft in de competitie ook andere katten te geselen. "Iedereen was content dat we tegen een topploeg mochten spelen. Maar we gaan als Westerlo nu ook niet zeggen dat Anderlecht te pakken is omdat ze in mindere doen zijn", aldus de middenvelder.

Westerlo wil er gewoon van genieten. "Niet te veel nadenken, niet te veel druk opleggen en ons 100 procent geven. Dan valt er misschien iets uit de bus. Maar bij hen zullen er veel jongens zijn die zich willen bewijzen, zeker diegene die op de bank zitten."

"Met een nieuwe coach op komst, zullen die zich willen laten zien. En als je zag wie er afgelopen weekend op de bank zat: Kums, Onyekuru, Gerkens, Stanciu... Dat is toch andere koek. Ze hebben zoveel mogelijkheden."

Beerschot-Wilrijk

Want de competitie blijft belangrijker. "Het niveau in 1B heeft me wel verrast. Veel clubs uit 1A zouden het moeilijk hebben tegen 1B-clubs."

"Persoonlijk vind ik wel dat we iets te weinig gekregen hebben in de matchen die we al speelden. Buiten Beerschot-Wilrijk vond ik niemand echt ons overklassen. Het is wel een stevig niveau. Tegen Beerschot-Wilrijk was het precies een eersteklassematch qua sfeer, publiek en niveau. Dat is echt een goeie ploeg."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties