Van kwaad naar erger met Genk, ingrepen Stuivenberg leveren niets op

Robby Morren
Robby Morren
| 12 reacties
Van kwaad naar erger met Genk, ingrepen Stuivenberg leveren niets op
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het gaat van kwaad naar erger met KRC Genk. Het loopt niet en de coach wijst hoe langer hoe meer met de vinger naar zijn spelers.

Het loopt absoluut niet bij Genk. Nastic geeft toe dat het vertrouwen wegebt na de desastreuze competitiestart. Er loopt een pak kwaliteit rond in de Luminus Arena, maar Stuivenberg krijgt de groep maar niet aan het voetballen. Nochtans kon hij bouwen op de automatismen van het voorbije seizoen.

Gebrek aan vechtlust

De Nederlander merkt natuurlijk ook wel dat er iets serieus aan de hand is. Na de nederlaag tegen STVV gaf hij toe dat er meer vechtlust in het team van De Roeck zat dan in zijn team. Een flinke vingerwijzing aan het adres van zijn spelers.

En dus greep Stuivenberg in. Hij bracht tegen KV Oostende een half nieuw elftal aan de aftrap, liefst 5 nieuwe namen in vergelijking met de match op Stayen. Wat het opleverde? Werkelijk niets. Genk gaf een gevleide voorsprong weg in een belabberde tweede helft tegen de hekkensluiter in eigen huis.

Wat de 5 nieuwe namen opleverden? Werkelijk niets.

Het nieuwe bloed rendeerde dus niet. Het tempo lag opnieuw veel te laag. Op deze manier kan je geen enkele tegenstander verrassen, ook niet de allerlaatste uit het klassement.

Er volgde zaterdag een nieuwe vingerwijzing van de coach die begrip toonde voor de boze supporters. "Ik begrijp de supporters want zij verwachten winst en een ploeg die speelt voor de winst." Was dat dan niet het geval? Toch verwijt hij zijn jongens geen gebrek aan inzet. "We werken hard, maar we forceren te veel."

Aanvoerder Pozuelo lijkt het ook niet meer te weten


​De oefenmeester hekelde het vele balverlies van zijn spelers. "We verloren te veel de bal. Met onze spelers moet je goed zijn in balbezit en dan kan je iedereen kapot spelen."

De taak van de coach om daarvoor te zorgen. "Ik ben ervan overtuigd dat we de boel voor elkaar gaan krijgen", klinkt Albert Stuivenberg hoopvol. We zijn benieuwd welk wit konijn de oefenmeester daarvoor uit zijn hoed zal toveren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties