Pro League niet blij met voorstel wijziging voetbalwet: "Clubs moeten zelf lichte vergrijpen kunnen bestraffen"

Pro League niet blij met voorstel wijziging voetbalwet: "Clubs moeten zelf lichte vergrijpen kunnen bestraffen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Volksvertegenwoordiger Brecht Vermeulen heeft in kamer van volksvertegenwoordigers een wetsvoorstel ingediend om de voetbalwet te wijzigen. Een voorstel dat niet in goede aarde valt bij de Pro League omwille van het ontbreken van enkele cruciale voorstellen.

"De Pro League betreurt, naast enkele andere bemerkingen, in het bijzonder de afwezigheid in het wetsvoorstel van 3 specifiek gevraagde maatregelen , essentieel voor de responsabilisering van de clubs en de beperking van de inzet van de politiediensten, dit ondanks dat deze bij verschillende hoorzittingen en vergaderingen werden overgemaakt."

De drie maatregelen die de Pro League wil ingepast zien:

  • De schrapping van plafond (op jaarbasis) voor de niet-belastbare vergoedingen die clubs uitkeren aan stewards voor hun diensten. Dit plafond verhindert clubs om sterker in te zetten op de uitbouw van de stewardwerking.

  • De sanctionering van de lichtste overtredingen begaan door supporters in de stadions toewijzen aan de clubs die de burgerrechtelijke uitsluiting kunnen toepassen. De Voetbalcel kan zich zo concentreren op grotere overtredingen.

  • De erkenning van het belang van preventie door de erkenning van het belang van de Supporters Liaison Officer (SLO).

"De Pro League beveelt daarom een uitstel van debat en stemming over het wetsvoorstel aan en vraagt rekening te houden met de aanbevelingen van de Strategische Commissie voor de veiligheid die werd opgestart binnen de KBVB. De Pro League wenst bovendien de werkzaamheden van deze commissie te versterken door een informatievergadering te organiseren voor de burgemeesters van steden en gemeenten van Pro League clubs."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties