Druk op Martinez van de clubcoaches: "Het is nutteloos om bij hem aan te dringen, want hij antwoordt toch niet"

Maarten Cattaert
| 9 reacties
Druk op Martinez van de clubcoaches: "Het is nutteloos om bij hem aan te dringen, want hij antwoordt toch niet"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Rode Duivels zijn al gekwalificeerd voor het WK, en dat weten de clubtrainers ook. Onder meer Napoli-coach Sarri en Manchester United-coach Mourinho polsten al bij bondscoach Roberto Martinez om hun sterspelers rust te gunnen de komende interlands.

Die sterspelers zijn Romelu Lukaku en Dries Mertens. Beide spelers meldden zich deze middag aan bij de Rode Duivels voor de interlands tussen Bosnië-Herzegovina en Cyprus, maar sukkelen met lichte blessures. Om die reden willen hun clubcoaches de spelers liever niet in actie zien deze twee wedstrijden.

Mertens en Lukaku zijn momenteel enorm belangrijk bij hun clubs Napoli en Manchester United. De Leuvenaar lukte al zeven goals in zeven wedstrijden in de Serie A, terwijl over het kanaal Lukaku evenzeer een garantie is op minstens een doelpunt per gespeelde wedstrijd.

Het is nutteloos om aan te dringen bij Martinez, hij antwoordt toch niet -

Maurizio Sarri

De interlandbreak komt dan ook slecht uit voor beide succescoaches. "Ik heb Roberto Martinez drie dagen geleden gebeld met de vraag om Mertens rust te gunnen. Het is echter nutteloos om aan te dringen, want hij antwoordt toch niet", aldus een gepikeerde Sarri.

Mourinho zei dan weer het volgende: "Zolang Ibrahimovic niet terug is, kan ik Lukaku geen rust gunnen. België is niet mijn verantwoordelijkheid. Ik kan professioneel gezien niet zeggen wat Roberto moet doen en wat niet. Je weet wel.” Hint, hint. Duidelijker kan The Special One niet zijn..

Naast Mertens en Lukaku sukkelen ook Fellaini (achillespees) en De Bruyne (verstijfde hamstring) met kwaaltjes, al lijkt de aard van de blessure wel goed mee te vallen. "Het gaat wel", klinkt het bij beiden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties