Guardiola wil speler die Barça vorig jaar het delirium bezorgde

Maarten Cattaert
| 1 reacties
Guardiola wil speler die Barça vorig jaar het delirium bezorgde

Manchester City is sterk aan het seizoen begonnen in de Premier League. Het team van Vincent Kompany en Kevin De Bruyne prijkt bovenaan, samen met stadsgenoot Manchester United. Ondanks die eerste plaats, wil coach Pep Guardiola graag nog een oude bekende verwelkomen.

In tijden waarin opstapclausules tot 700 miljoen euro aan een spelerscontract worden toegevoegd, doet het prijskaartje van Barça-middenvelder Sergi Roberto niet meteen de ogen fronsen. Die bedraagt 40 miljoen euro. Pep Guardiola zou nu zijn oog laten vallen hebben op Roberto, met wie hij nog samenwerkte in het verleden.

De 25-jarige Spanjaard wordt bij Barcelona vaak als rechtsachter geposteerd omdat de plaatsjes op het middenveld duur zijn met Iniesta, Busquets en Rakitic. Bij City spelen er met Kyle Walker en Danilo al twee rechtsachters. Mocht hij naar Engeland trekken, lijkt de kans dus klein dat hij dat als verdediger zou doen

Dit seizoen stond Roberto alle wedstrijden opgeteld zes keer op het veld, inclusief invalbeurten. Vorig seizoenen scoorde Roberto nog de 6-1 tegen PSG, waardoor Barça op de valreep kon doorstoten naar de volgende ronde in de Champions League.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties