Siebe Schrijvers groeit in zijn nieuwe functie van aanvoerder: "Bij Genk zou ik die leidersrol méér op mij moeten nemen"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 2 reacties
Siebe Schrijvers groeit in zijn nieuwe functie van aanvoerder: "Bij Genk zou ik die leidersrol méér op mij moeten nemen"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Siebe Schrijvers trekt dinsdagavond in Cyprus voor de vierde keer de aanvoerdersband aan bij de Belgische U21. Een functie op het lijf van de aanvallende middenvelder van KRC Genk geschreven.

Beloftencoach Johan Walem koos niet zomaar voor de 21-jarige Schrijvers. "Ik was in de jeugd van Genk regelmatig kapitein. En ook bij Waasland-Beveren had ik een bepalende rol", vertelt de spelmaker bij Voetbalkrant.com. "Ik denk wel dat ik het een beetje in me heb om een leider te zijn."

Zijn ploegmaats bij de Jonge Duivels maken het werk voor Schrijvers gemakkelijk. "Het is fijn om van deze jonge groep kapitein te zijn. Ze hebben een goeie mentaliteit. Ik hoef hen niet veel te zeggen", gaat de jeugdinternational verder.

Ik denk wel dat ik het een beetje in me heb om een leider te zijn

Bij zijn moederclub kan de 21-jarige Limburger naar eigen zeggen nog groeien in die rol. "Bij Genk zou ik die leidersrol méér op mij moeten nemen", vindt Schrijvers. "Waarom ik daar nog wat op de achtergrond blijf? Er zijn bij Genk veel jongens met kwaliteiten die zich eveneens over de groep ontfermen."

De jonge Duivels blijven met een 5 op 9 ongeslagen in hun groep. Vanavond wacht de eerste uitmatch van de EK-kwalificatiecampagne in het Cypriotische Larnaca (aftrap om 18 uur).

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties