Bestuur Beerschot Wilrijk 'verrast' door plotse aanwezigheid van Vanoppen: "Dat zou kunnen beschouwd worden als provocatie"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 46 reacties
Bestuur Beerschot Wilrijk 'verrast' door plotse aanwezigheid van Vanoppen: "Dat zou kunnen beschouwd worden als provocatie"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Patrick Vanoppen was zondag een opvallende gast op het Kiel. De gewezen voorzitter van Beerschot werd tijdens de kraker tegen OH Leuven gespot in de Olympic Lounge. Daar was het bestuur van de Mannekes niet mee opgezet.

Vanoppen was verantwoordelijk voor het faillissement van de club in 2013. Zondag keerde hij, op uitnodiging van OHL, voor het eerst terug naar het olympisch stadion. "Hij heeft ons verrast", vertelt bestuurslid Walter Damen bij ATV.

"We hebben hem vriendelijk verzocht het stadion te verlaten. We deden appel op het gezond verstand, want we zagen het als club niet zitten om die man een plek in de tribune te geven en daar vervolgens politiemensen rond te zetten. Dat heeft hij gelukkig ingezien."

Niet nog eens terugkomen

Dat Vanoppen de club bankroet liet gaan, ligt bij veel supporters nog steeds gevoelig. "In die omstandigheden zou je dat niet moeten doen", vindt Damen. "Want dat zou kunnen beschouwd worden als provocatie. Als hij ons contacteert met de vraag of hij bij pakweg een kampioenschap nog eens terug mag komen, gaan we hem vriendelijk verzoeken dat niet te doen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties