Anderlecht-smaakmaker maakte al behoorlijk wat indruk op een van zijn ex-ploegmaats: "Ik vind hem nog scherper dan vorig jaar"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 0 reacties
Anderlecht-smaakmaker maakte al behoorlijk wat indruk op een van zijn ex-ploegmaats: "Ik vind hem nog scherper dan vorig jaar"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderlecht kende tot dusver een moeizame seizoensstart en heeft er ook al een coachwissel opzitten. Een van de weinige uitblinkers bij de landskampioen is Henry Onyekuru.

De zomeraanwinst van paars-wit scoorde al zes keer in elf competitiematchen. Ook vorig seizoen liet de Nigeriaanse aanvaller al zien wat hij in zijn mars heeft, door op zéér jeugdige leeftijd vicetopschutter te worden bij een kleine club als Eupen.

"Hij verbaast mij niet, hij maakte de juiste keuze door voor een Engelse club te kiezen en zich vervolgens nog een jaar te laten uitlenen aan een Belgische topclub", geeft Eupen-doelman Hendrik Van Crombrugge zijn visie in Sport/Voetbalmagazine.

Juiste keuze maken

"In vergelijking met vorig jaar vind ik hem scherper, en hij maakt de juiste keuzes op het juiste moment. Vorig jaar maakte hij al eens een actie wanneer het niet moest. Vergeet ook niet dat hij nog maar net twintig jaar is", aldus Van Crombrugge. "Bij ons werd ook alleen maar verwacht dat hij goals maakte. De rest, zijn defensieve taken, mocht hij wat verwaarlozen, als hij maar scoorde. Dat zal bij Anderlecht wel anders zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties