Reactie De Boeck vond nederlaag tegen sterker wordend Anderlecht geen schande, en toch: "We gaven de zege op een dienblad cadeau"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 3 reacties
De Boeck vond nederlaag tegen sterker wordend Anderlecht geen schande, en toch: "We gaven de zege op een dienblad cadeau"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KV Kortrijk kwam zondag met goede bedoelingen naar Anderlecht, maar liep door een owngoal al in minuut 1 achter de feiten aan.

Na amper 43 seconden devieerde Evgeniy Makarenko de bal knullig in eigen doel. "Je mag nog zo hard werken in de week en er proberen iets van te maken. Maar dan mag zoiets niet gebeuren", foeterde coach Glen De Boeck na de 4-0-nederlaag in het Constant Vanden Stockstadion.

"Als het langer 0-0 blijft, krijg je misschien een ander wedstrijdverloop. Want we parkeerden onze bus niet voor de eigen zestien. Nu gaven we hen de zege op een dienblad cadeau."

We waren bij momenten te naïef

De Boeck was verder lovend over zijn ex-ploeg. "Anderlecht is groeiende. Ik zag ze woensdag een goede wedstrijd spelen tegen Bayern München. We verloren van een sterker Anderlecht, dat is geen schande. Wat de mentaliteit betreft kan ik mijn spelers weinig verwijten. Maar we waren bij momenten te naïef, en speelden met te weinig metier", aldus de Antwerpse coach.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties