Vandenbempt ziet de oude Vanhaezebrouck: "Slimme spelers zullen er beter door worden"

Vandenbempt ziet de oude Vanhaezebrouck: "Slimme spelers zullen er beter door worden"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bij Anderlecht waren er een paar verbaasd en een paar die glimlachten toen ze na de wedstrijd de commentaar van Hein Vanhaezebrouck hoorden. Die leek absoluut niet tevreden na de 4-0. En dat horen ze graag: de lat mag hoog liggen in het Astridpark.

Dat zag ook Sporza-analist Peter Vandenbempt. "Kritisch zijn over het niveau, over individuele spelers, over hun keuzes of omdat ze de juiste oplossingen niet vonden. Dat was hij in de moeilijke maanden bij AA Gent kwijtgeraakt. Ook bij Anderlecht begon hij discreet en positief. Een kwestie van het vertrouwen dat al broos was niet te beschadigen", vertelt hij.

"Maar om maximaal te presteren moet Vanhaezebrouck zichzelf kunnen zijn. Zoals iedereen. Hij is openlijk kritisch voor Onyekuru, die altijd verkeerd lijkt te lopen. Dat is toch de topschutter van Anderlecht. Maar Vanhaezebrouck is ambitieus. Hij legt de lat eigenlijk hoger dan bij AA Gent, want hij heeft meer kwaliteit ter beschikking."

Hij had gelijk

En die aanpak is ook waarom Anderlecht zo'n vertrouwen heeft in zijn trainer. "Hij is vaak hard voor spelers, maar de spelers die slim zijn en het aankunnen zal hij een stuk beter maken. Dat is bij Gent gebleken. Het is daarvoor dat hij naar Brussel is gehaald. Overigens had hij gelijk: zijn ploeg presteerde gisteren heel gewoon."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties