Reactie Kapitein Haroun belichaamt mentaliteit van Antwerp: "Faris betekent 'strijder die nooit opgeeft'"

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht vanuit de Bosuil
| 11 reacties
Kapitein Haroun belichaamt mentaliteit van Antwerp: "Faris betekent 'strijder die nooit opgeeft'"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dankzij het doelpunt van Faris Haroun nam Antwerp vorig weekend de overmaat van Moeskroen. Het hoofddoel om degradatie te vermijden is daarmee helemaal volbracht en nu is het tijd voor The Great Old om vooruit te kijken.

In de heenmatch kreeg Antwerp de gelijkmaker binnen in de 92ste minuut, en dat moment kwam in de slotfase wel even terug bij de spelers. "Ja, maar nu zijn we een andere ploeg", zei Faris Haroun. "We hebben een goed leerproces doorgemaakt, we leren uit onze fouten en daarom konden we het in tegenstelling tot de heenmatch nu wel matuur afmaken."

De groei van Antwerp, momenteel vijfde, is inderdaad aanzienlijk. “Het is niet altijd mooi, maar we moeten ook nog niet álles voetballend oplossen. Zover zijn we nog niet”, gaf de kapitein toe.

"Zó populair ben ik nog niet. Er is maar 1 king, en dat is ‘Geofke Noord’"

Eén van de opvallendste troeven is dat Antwerp weinig goals tegen krijgt. Bolat en zijn verdediging staan met acht clean sheets bovenaan de lijst. “De trainer heeft vanaf dag één duidelijk gemaakt dat we hard moeten verdedigen. Een speler die los doorloopt, moet onmogelijk zijn bij ons.”

De 32-jarige middenvelder is ook op persoonlijk vlak erg gegroeid. “Faris betekent ‘strijder die nooit opgeeft’ in het Arabisch en dat klopt ook wel. Nu heb ik meer maturiteit in mijn spel dan vroeger. Ik lig wel iets vaker op de kinétafel, maar ik kan elke dag trainen en ga altijd voluit.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties