Hoe is het nog met... Boli Bolingoli, de neef van Lukaku en ex-winger van Club Brugge?

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 3 reacties
Hoe is het nog met... Boli Bolingoli, de neef van Lukaku en ex-winger van Club Brugge?
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Rode Duivels in het buitenland staan haast wekelijks in de spotlights, maar er zijn ook voetballende landgenoten die na hun vertrek uit de Jupiler Pro League iets minder 'in the picture' staan. Boli Bolingoli is een van hen. Hoe zou het eigenlijk nog zijn met de ex-winger van Club Brugge?

Na vier seizoenen in de hoofdmacht van blauw-zwart en een uitleenbeurt van enkele maanden aan STVV, zocht de 22-jarige Bolingoli andere oorden op. De neef van Romelu Lukaku verhuisde voor drie seizoenen naar de Oostenrijkse eersteklasser Rapid Wien.

Bij de hoofdstedelingen groeide Bolingoli snel uit tot een steunpilaar. De vleugelspeler deed in 17 van de 19 competitiematchen mee. In 15 duels startte hij in de basis. Die Grün-Weißen palmen momenteel de derde plaats in, zij het op ruime afstand van het ongenaakbare duo Red Bull Salzburg en Sturm Graz.

4 assists

Scoren lukte de voormalige Bruggeling nog niet in de plaatselijke Bundesliga. Toch leverde de voormalige Bruggeling al 4 assists af voor de de 30 gemaakte goals van Rapid Wien. Enkel ploegmaat Stefan Schwab doet met 5 beslissende passes beter.

Kortom, Bolingoli heeft snel zijn draai gevonden op Oostenrijkse bodem. Als Rapid Wien zijn derde stek kan vasthouden tot het einde van het seizoen, komen we deze oude bekende mogelijk volgende zomer nog eens tegen in de voorrondes van de Europa League.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties