Wat als Eupen straks zakt? Dan zien we deze leuke spelers vast en zeker terug bij andere eersteklassers

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 3 reacties
Wat als Eupen straks zakt? Dan zien we deze leuke spelers vast en zeker terug bij andere eersteklassers
Foto: © photonews

Eupen is vaak een genot om naar te kijken, maar de sympathieke club uit de Oostkantons bengelt wel op de laatste plaats. Als het tot een degradatie zou komen, riskeert de ploeg van Claude Makélélé bovendien flink wat kwaliteit te verliezen want aan leuke spelers geen gebrek in de Oostkantons.

Hendrik Van Crombrugge, doelman, 24 jaar
Een ploeg die kansen weggeeft, dat heeft als positief punt dat de doelman zich in de kijker kan spelen. En dat heeft Eupen-goalie Van Crombrugge het voorbije anderhalf jaar zeker gedaan. Het is dan ook geen toeval dat de nummer 1 van 'De Panda's' de voorbije weken al een paar keer gelinkt werd aan competitieleider Club Brugge. Ook bij Standard circuleerde zijn naam al een paar keer. Geen toeval want 'Straffe Hendrik' is dan ook een jeugdproduct van de Luikse club.



Eric Ocansey, winger, 20 jaar
Vorig jaar was de Nigeriaanse prijsschutter en dribbelaar Henry Onyekuru dé topattractie aan de Kehrweg, maar ook zijn Ghanese 'partner in crime' Eric Ocansey liet al fraaie dingen zien. Dit seizoen treedt de ruwe diamant dan ook uit de schaduw van de naar Anderlecht verkaste topschutter. Pijlsnel, technisch onderleg en een neus voor goals. 5 stuks in 16 matchen, lang niet slecht voor een flankaanvaller van een rode lantaarn. Mogelijk de volgende grote uitgaande transfer.



Jean Thierry Lazare, centrale middenvelder, 19 jaar
Aan de zijde van de Spaanse aanvoerder en ancien Luis García - begin volgend jaar wordt die 37 (!) - ontbolstert bij Eupen een piepjonge Ivoriaan. Vorig seizoen al een van de aangename verrassingen en revelaties in de Jupiler Pro League en gevolgd door een aantal grote clubs. Als Jean-Thierry Lazare dit seizoen weet te bevestigen - en dat lijkt hem aardig te lukken - dan komen ze hem straks ongetwijfeld wegkapen. Vorig seizoen goed voor twee goals en vier assists.



Akram Afif, (flank)aanvaller, 21 jaar
Werd begin dit seizoen al aangekondigd als 'one to watch' en lost de hoge verwachtingen helemaal in. De Qatarese snelheidsduivel en auteur van geweldige dribbels en acties had twee seizoenen geleden een groot aandeel in de promotie van Eupen, maar verkaste vervolgens naar het Spaanse Villarreal. Na een uitleenbeurt aan Sporting Gijón keerde hij met ervaring in 'La Liga' terug naar het oude nest. Maakte onlangs indruk tegen Club Brugge en scoorde knap tegen RC Genk.



Mbaye Leye, diepe spits, 35 jaar
Moeten we hem eigenlijk nog voorstellen? De slimme Senegalese aanvaller is een begrip in de Jupiler Pro League. Waar hij komt, scoort hij. Bij Zulte Waregem groeide hij uit tot een monument en vorig seizoen kwam hij ondanks zijn stilaan gezegende leeftijd toch weer aan 16 doelpunten. Desondanks niet in schoonheid kunnen vertrekken bij Essevee, waar hij naar eigen zeggen te weinig respect voelde. Van cruciaal belang voor Eupen, als aanjager én afmaker. 8 goals in 15 matchen, zegt genoeg.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties