Anderlecht-bestuurder geeft belangrijk detail mee over de overname: "70 à 80% van de aandelen voor Coucke"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 3 reacties
Anderlecht-bestuurder geeft belangrijk detail mee over de overname: "70 à 80% van de aandelen voor Coucke"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Marc Coucke wordt vrijdag om 15 uur voorgesteld als de nieuwe topman bij RSC Anderlecht. In afwachting blijft het gissen in hoeverre de miljardair de Belgische recordkampioen overneemt.

Philippe Collin, secretaris-generaal van Anderlecht, liet tegenover Sporza in de paars-witte kaarten kijken. "Hoeveel procent van de aandelen hij precies in handen zal krijgen, staat nog niet helemaal vast. Dat zal ergens tussen 70 en 80% zijn. We weten wel min of meer hoe het zal verlopen, ik verwacht op dat vlak geen problemen."

Vlaming die ook Waal is

Collin vindt de keuze voor de populaire zakenman over de ganse lijn een goede zaak. "Marc Coucke is een Vlaming die heel Waals is", aldus de huidige bestuurder. "Hij heeft een nationaal imago en garandeert een Belgische verankering. Coucke is een heel goeie keuze. Er waren verschillende mensen met een mooi bod, maar hij is de beste persoon die we konden vinden als opvolger om de club te leiden."

"Marc Coucke kent ook het voetbal, want hij zit er al in. Hij is een sympathieke en creatieve man, met veel ideeën. Ik denk dat hij bij de club past. Ik ben ervan overtuigd dat Anderlecht Anderlecht zal blijven. Hij houdt van voetbal en is een correct mens."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties