Marc Coucke is voorgesteld bij Anderlecht, dit waren de eerste woorden van de nieuwe preses

Marc Coucke is voorgesteld bij Anderlecht, dit waren de eerste woorden van de nieuwe preses
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Marc Coucke heeft voor het eerst gesproken over de overname van Anderlecht. Op een bijzonder druk bijgewoonde persbabbel in de perszaal van het Constant Vanden Stockstadion nam de toekomstige preses als eerste het woord.

"Het is een beetje aanpassen voor mij", grapte Coucke over de mediabelangstelling. "Voor mij ook", reageerde huidig voorzitter Roger Vanden Stock met een kwinkslag.

"Ik ben fier om hier te zijn", opende Coucke. "Dit is geen project tegen iets of iemand. Ook niet om spelers te stallen. Dit heeft met één ding te maken: om van Anderlecht een zo groot mogelijke club te maken."

Tot 1 maart voorzitter van KVO

Het huidige bestuur verkoos het project van Coucke boven financieel interessantere voorstellen. "Ik wens de voorzitter en de entourage daarvoor te bedanken. Dat is de klasse die Anderlecht uitstraalt."

"Tot 1 maart blijft Roger Vanden Stock de voorzitter van Anderlecht, ik die van KV Oostende. Daar wil ik het proces voeren dat ik de jongste twee maanden met Anderlecht doorliep, om de club in goede handen achter te laten. Vanaf dan zal ik de eer hebben om Roger Vanden Stock voor te stellen als erevoorzitter."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties