Reactie KV Kortrijk traint - ondanks de stuntzege in Genk - gewoon op Kerstmis: "Veel mensen willen in onze plaats zijn"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 2 reacties
KV Kortrijk traint - ondanks de stuntzege in Genk - gewoon op Kerstmis: "Veel mensen willen in onze plaats zijn"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KV Kortrijk won zaterdag op het veld van KRC Genk en rukte op naar de elfde plaats in de stand. De Kerels willen 2017 afsluiten met een overwinning tegen Standard, en dus staat er ook op kerstdag een training gepland.

KV Kortrijk won onder Glen De Boeck al zijn thuiswedstrijden (3 in de competitie en 2 in de beker). Standard moet woensdag nummer 6 worden. En dus trainen de Kerels zowel op 24, 25 als op 26 december.

"We gaan het nu niet laten hangen, alles wat we kunnen meepikken, willen we meepikken", aldus assisent-coach Wouter Vrancken.

We gaan het nu niet laten hangen

"Ik zou niet weten waarom we op kerstdag niet trainen", pikt De Boeck in. "Ik denk dat Philippe Clement met Genk dat ook doet. Er is vandaag (gisteren, red.) natuurlijk wel feeststemming na onze zege. Maar maandag bereiden we gewoon de match van woensdag voor."

En wat denken de spelers er zelf van? "Voetbal is onze job, daar horen trainingen en wedstrijden op ongewone momenten bij", zegt Teddy Chevalier, goed voor twee goals in de Luminus Arena. "Ik denk dat veel mensen in onze plaats willen zijn. Mij hoor je dus niet klagen. Rond Nieuwjaar zijn er enkele dagen om met de familie door te brengen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties