Mourinho geeft transferbeleid veeg uit de pan: "Het is niet genoeg"

Clint Vens
| 8 reacties
Mourinho geeft transferbeleid veeg uit de pan: "Het is niet genoeg"
Foto: © photonews

José Mourinho raakte met Manchester United dinsdagmiddag niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen revelatie Burnley. Op een persconferentie na de wedstrijd haalde hij uit naar het transferbeleid van 'The Red Devils'.

Volgens de Portugees geeft de club niet genoeg geld uit aan transfers: “Het is niet genoeg. De bedragen die de grote clubs uitgeven zijn van een andere orde.” Deze zomer gaf United nochtans zo'n 165 miljoen euro uit aan inkomende transfers. Sinds de komst van Mourinho in 2016 is dit in totaal al 320 miljoen euro.

Glorieuze clubs worden afgestraft

Manchester City spendeerde deze zomer 250 miljoen euro, en dat verschil is te merken volgens 'The Special One': "De clubs met historische naam en faam worden omwille van hun glorierijke geschiedenis gestraft op de transfermarkt. Er is nog een wezenlijk verschil tussen de grote clubs en de beste clubs. Manchester City bijvoorbeeld koopt vleugelverdedigers voor de prijs van aanvallers.”

Met deze laatste uitspraak doelt Mournho op Benjamin Mendy en Kyle Walker, die elk zo’n 57 miljoen euro gekost zouden hebben.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties