Rode Duivel moet bittere pil slikken in Frankrijk: "Geen catastrofe, maar we verwachten meer van hem"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 8 reacties
Rode Duivel moet bittere pil slikken in Frankrijk: "Geen catastrofe, maar we verwachten meer van hem"
Foto: © photonews

Youri Tielemans versierde afgelopen zomer een lucratieve transfer naar AS Monaco, maar na een half jaar heeft de 20-jarige Rode Duivel nog geen onuitwisbare indruk nagelaten in de Ligue 1. In die mate zelfs dat het toonaangevende 'L'Équipe' hem heeft opgenomen in het elftal der floptransfers.

Het jeugdproduct van Anderlecht kostte de Franse landskampioen 25 miljoen euro en dus waren de verwachtingen behoorlijk hooggespannen. De energieke middenvelder die Anderlecht vorig jaar aan een 34ste landstitel hielp, had het aanvankelijk moeilijk om zich in de basisploeg te knokken. Uitgerekend op het moment dat hij zijn plekje onder de zon beet leek te hebben, viel hij uit met een vervelende knieblessure.

“De talentvolle Belgische middenvelder van AS Monaco was geen catastrofe, maar we verwachten veel meer van iemand die het vertrek van Tiemoué Bakayoko moet opvangen. Zijn beperkte defensieve impact is een probleem in de Franse Ligue 1. Bovendien is het systeem van Monaco met twee defensieve middenvelders geen voordeel voor Tielemans”, klinkt het streng.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties