Vanhaezebrouck gooit de handdoek (nog) niet helemaal: "Een paar dachten dat het vanzelf ging gaan"

Vanhaezebrouck gooit de handdoek (nog) niet helemaal: "Een paar dachten dat het vanzelf ging gaan"
Foto: © photonews

Nog negen speeldagen in de reguliere competitie en voor het begin van de play-offs zou Anderlecht toch de kloof van dertien punten met Club Brugge wat gedicht willen hebben. Maar Hein Vanhaezebrouck lijkt er weinig vertrouwen in te hebben.

Vanhaezebrouck weet dat er nog heel wat werk zal nodig zijn om paars-wit naar zijn beeld te laten voetballen. "Het grootste probleem is dat Anderlecht vorig jaar kampioen werd zonder fantastisch te voetballen", analyseert hij in Het Nieuwsblad.

"Daarna dachten er een paar dat alles vanzelf zou gaan en nu stellen ze vast: Oh la, het werkt zo niet. Ondertussen staat Brugge 13 punten voor. Elke titel is een mirakel, maar pas als zij een terugval kennen en wij een uitzonderlijk parcours afleggen, kunnen we nog spreken over kampioen worden."

Kansen creëren (en vooral afmaken)

Niet dat hij de handdoek werpt, maar hij ziet één groot probleem. "In onze laatste match tegen Gent hadden we bijvoorbeeld 60 procent balbezit, terwijl Gent vorig jaar altijd domineerde tegen Anderlecht. Alleen moeten we nu proberen om een tiental kansen per match af te dwingen en daaruit minstens twee keer te scoren. Niemand maakt goals bij ons. Onyekuru ja, maar die is out. Hanni is goed op training, maar hij komt drie keer voor de keeper en scoort niet. En Teo...”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties