Hoe Ivan Leko op slimme wijze in het hoofd van zijn spelers kroop na bittere Europese uitschakeling

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 59 reacties
Hoe Ivan Leko op slimme wijze in het hoofd van zijn spelers kroop na bittere Europese uitschakeling
Foto: © photonews

Grinta, passie en ambitie, dat zijn al maanden de ingrediënten die van Club Brugge een fameuze pletwals maken. Ivan Leko heeft het er langzaam maar zeker ingepompt, hij laat geen moment verslapping toe bij zijn spelers. En zeggen dat het er na die Europese exit niet bepaald rooskleurig uitzag...

De jonge Kroatische coach van blauw-zwart liet zich niet uit zijn lood slaan. Na die pijnlijke uitschakeling tegen AEK Athene ging hij nog harder werken, nog meer verlangen van zijn spelers én was hij vooral niet meer bereid om af te stappen van zijn visie. Geen compromissen meer inzake systeem, de 3-5-2 zou het worden en geen 4-3-3. Een machine werd geboren. Winnen, winnen, winnen, is en was het credo in Jan Breydel.

Eigen Champions League

"Ik wil absoluut alle wedstrijden winnen, ook op training wil ik die mentaliteit zijn. Dat is iets wat wij elke dag proberen te forceren. Een winnaarsmentaliteit installeren, nooit tevreden zijn, altijd meer willen. In september, voor onze eerste wedstrijd in de beker tegen Roeselare heb ik tegen de spelers gezegd: dit is onze Champions League. Je moet het kunnen accepteren dat je geen Europees voetbal speelt, ook bij een topclub als Club Brugge. Wij hebben absoluut de allerhoogste ambitie in de competitie én in de beker", klinkt het bij VTM. En natuurlijk mag ook die Gouden Schoen voor Ruud Vormer of Hans Vanaken snel volgen. Ivan Leko ten voeten uit. Een geboren winnaar. The sky is the limit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties