Malinwa wordt dankzij grote kapitaalinjectie stilaan onherkenbaar: met beest op het middenveld is 8e(!) transfer helemaal rond
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 20 reacties

KV Mechelen maakt werk van operatie redding en haalt met Yacouba Sylla aanwinst acht binnen

Malinwa wordt dankzij grote kapitaalinjectie stilaan onherkenbaar: met beest op het middenveld is 8e(!) transfer helemaal rond
Foto: © photonews

Het is KV Mechelen menens in de strijd om het behoud. Woensdagnamiddag tekent aanwinst nummer 8(!) bij Malinwa. En opnieuw wordt daar geld voor op tafel gelegd. Omdat het moet én omdat het kan.

KV Mechelen finaliseert de deal rond Yacouba Sylla op woensdag. Het is meteen al de achtste nieuwkomer Achter de Kazerne, na Mera, Tainmont, Beqiraj, Ouattara, Boni, Verdier en Camus. Sylla komt over van Rennes en tekent een meerjarig contract bij Malinwa.

Sinds KV Mechelen van een VZW is omgevormd tot een NV heeft het meer financiële armslag. Het maakt investeringen mogelijk - voor de infrastructuur op lange termijn, voor het sportieve op korte termijn. Zo werden ook al Tainmont en Mera voor een aardig bedrag binnengehaald.

En nu dus ook Yacouba Sylla, een sterke verdedigende middenvelder die de voorbije maanden door Rennes werd uitgeleend aan het Griekse Panathinaikos. Daar zitten ze echter met financiële problemen en dus kon het financieel daadkrachtigere Malinwa tussenbeide komen.

Vijf jaar geleden ging Sylla nog van Clermont naar Aston Villa voor meer dan 2 miljoen euro, maar daar kon de Malinese Fransman nooit helemaal doorbreken. Rennes nam hem over en leende hem uit aan Montpellier en later dus ook Panathinaikos.

Kapitaal

Voor de ondertussen 27-jarige verdedigende middenvelder waren ook Club Brugge en Standard onder meer bij de gegadigden, maar hij kiest dus voor het project van Mechelen - waar hij ook meer kans maakt op speelminuten.

De deal wordt op woensdag beklonken, later zal hij officieel voorgesteld worden Achter de Kazerne. Ook Ouattara en Boni werden nog niet officieel voorgesteld in Mechelen, ook zij zullen later nog hun moment krijgen daartoe.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties