Roef als pasmunt voor Morioka? Geen optie, en ook terugkeer naar Anderlecht quasi uitgesloten

Roef als pasmunt voor Morioka? Geen optie, en ook terugkeer naar Anderlecht quasi uitgesloten
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderlecht heeft voor de komst van Ryota Morioka meerdere ijzers in het vuur om Waasland-Beveren te overtuigen. Naast het feit dat hij in de zomer sowieso voor 1,5 miljoen kan vertrekken, lopen er bij de club nog een paar huurspelers rond. Maar kan Davy Roef als pasmunt gebruikt worden?

Antwoord: nee. De vraag is aan de entourage van Roef zelfs nog niet gesteld, al kan er in de laatste rechte lijn van de mercato nog veel gebeuren. Maar voor Roef is het nu geen optie om te beslissen over zijn toekomst. De 23-jarige doelman voelt zich goed bij Waasland-Beveren, maar wil eerst bekijken wat de club naar volgend seizoen toe van plan is.

Daarbij komt ook nog dat Roef een contract heeft naar Anderlecht-normen en dat bij Waasland-Beveren de salarislat uiteraard veel lager ligt. In de komende 36 uur zo'n beslissing nemen, is geen optie. Ook voor Isaac Kiese Thelin is het uitgesloten dat hij met zo'n constructie akkoord gaat.

Roef wil zich nu niet vastpinnen op Waasland-Beveren, al voelt hij zich goed bij de club.

Een terugkeer naar Anderlecht dan volgend seizoen als eerste of tweede doelman? Ook heel onwaarschijnlijk, want wat er gebeurd is bij zijn eerste kans speelt nog altijd mee. Roef wil zich geen tweede keer verbranden en wil als doelman tijd krijgen om progressie te blijven maken.

Tijd die er bij Anderlecht niet is. De kleine foutjes die hij bij Waasland-Beveren maakt - terwijl hij ook al redelijk wat punten pakte -, worden snel met de mantel der liefde bedekt, terwijl er bij Anderlecht met het vergrootglas op gekeken wordt. Roef kijkt dus de kat uit de boom. Samengevat: als pasmunt gebruikt worden, ziet hij absoluut niet zitten en terugkeren naar paars-wit wordt moeilijk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties