Wat verliest Anderlecht met Hanni ; Wat wint Anderlecht met Morioka?

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht en Hermès Van Damme
| 25 reacties
Wat verliest Anderlecht met Hanni ; Wat wint Anderlecht met Morioka?

Anderlecht heeft Ryota Morioka beet voor de komende 3,5 jaar en vandaag zal het Sofiane Hanni definitief zien vertrekken. Wat zal Hein Vanhaezebrouck aanvangen met die 'wissel'?

De invloed van Sofiane Hanni op het paars-witte spel is niet te onderschatten. Dat zette hij afgelopen zondag nog eens in de kijker met zijn hattrick tegen Standard. En 14 bijdragen (8 goals en 6 assists) in 23 competitiematchen... Niemand doet beter.

Waarom werd hij dan zo vaak op de korrel genomen door de eigen supporters? Omdat Hanni een riskante speler is. Hij probeert graag dingen uit, en dat durft weleens tot balverlies leiden. Bovendien is hij niet altijd krak in de juiste keuze maken.

Maar zijn grinta. Zijn indrukwekkende dribbels. Zijn neus voor het doel. Hanni was een goeie kapitein voor Anderlecht, en dat dreigen ze met zijn vertrek weer te missen.

De kunst van de pass

De Japanner moet de Algerijn vervangen. Hij speelt op een veel simpelere en elegante manier. In plaats van te keren naar waar hij van komt, zal Morioka zich eerder aanpassen aan de situatie en een oplossing vinden met doordachte bewegingen en passes. Bij Waasland-Beveren kon je hem quasi niet betrappen op een slecht exemplaar.

De spelvisie van Morioka is buiten de norm. Zijn assist tegen uitgerekend Anderlecht was daar een schoolvoorbeeld van. Nog voor de bal naar hem komt, weet hij al exact waar Ampomah loopt om die met één subtiele tik vrij voor doel te zetten. Het was zijn elfde assist van het seizoen, bovenop zeven goals.

Net zoals Kenny Saief dat probeert sinds zijn komst, moet Morioka de lijm in het spel van paars-wit zijn. Door zijn passkwaliteiten en simpliciteit, maar ook door defensief werk en druk. Maar als je het tempo ziet waarop Morioka de Jupiler Pro League naar zijn hand zette, moet de integratie in het systeem van Vanhaezebrouck ook vlot verlopen. Hoe moeilijk dat ook mag lijken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties