Clubicoon neemt het op voor huidige speler Anderlecht: "Wat verwachten ze van die jongen? Dat hij werkelijk álles doet?"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 0 reacties
Clubicoon neemt het op voor huidige speler Anderlecht: "Wat verwachten ze van die jongen? Dat hij werkelijk álles doet?"

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Het zijn geen toptijden voor Anderlecht, dat in de competitie een gat van 12 punten op Club Brugge moet dichten én een woelige transferperiode achter de rug heeft. Positief is alvast dat paars-wit Leander Dendoncker aan boord kon houden, ook al acteert die niet op het niveau van het kampioenenjaar.

Stéphane Demol, ex-speler van Anderlecht en destijds een van de publiekslievelingen, krijgt in Sport/Voetbalmagazine de vraag of het nog in orde komt met de 22-jarige Dendoncker: "Nu gaat het wat beter, vind ik, maar wat verwacht je van die jongen? Dat hij álles doet? De ene keer op het middenveld, dan in de verdediging? Mocht hij nu altijd in het midden van de achterlijn spelen, met links en recht dezelfde zou je een heel ander verhaal krijgen."

Een ondankbare situatie voor de polyvalente Rode Duivel: "Rotatie kan best, maar alles moet wel duidelijk zijn. Als Club Brugge nu wisselt, weten de bankzitters wat ze moeten doen. Maar waarom zou je veel wisselen als je geen blessures hebt?"

Héél slecht seizoen

De 51-jarige ex-verdediger is trouwens niet wild van het huidige Anderlecht: "Uit deze ploeg zou meer moeten komen, maar het is zoals bij Standard: als je achterin niet sterk genoeg bent, heb je problemen. In het midden klikt het niet direct en vooraan hebben ze niks. Dan ben je bezig aan een héél slecht seizoen. Van trainer wisselen, was normaal want René Weiler paste daar niet echt. Hein Vanhaezebrouck wilde meteen zijn ideeën op de groep enten. Hij kiest daar ook voor en dan is het globaal toch te weinig."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties