Analisten De Vlieger en Peeters reageren scherp op de uithaal van Vanhaezebrouck: "Iedereen bij Anderlecht moet in de spiegel kijken, óók hij"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 26 reacties
Analisten De Vlieger en Peeters reageren scherp op de uithaal van Vanhaezebrouck: "Iedereen bij Anderlecht moet in de spiegel kijken, óók hij"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Hein Vanhaezebrouck was na het 2-2-gelijkspel tegen KV Mechelen scherp voor zijn spelers. De Anderlecht-trainer haalde hard uit op zijn persbabbel.

Na de vroege 1-0 van Silvère Ganvoula zakte paars-wit in elkaar. "Wij zijn geen goeie ploeg. Het was niet om aan te zien daarna, onverantwoord! Ik moet opletten wat ik zeg, maar ik had zin om mee te beginnen fluiten met het publiek", spaarde Vanhaezebrouck de kritiek niet na de persconferentie.

"Met alle respect, maar Anderlecht speelde tegen de laatste in de stand, die al zes wedstrijden niet kon scoren en niet wist te winnen. Dan moet iedereen in de spiegel kijken", analyseerde Geert De Vlieger de uitspraken van Vanhaezebrouck in de studio van Sports Late Night. "Dit is óók de verantwoordelijkheid van de coach. Nu naar elkaar wijzen zodat er verschillende kampen ontstaan, is niet de oplossing."

Morioka op de flank

"Vanhaezebrouck gebruikte Morioka op de flank, terwijl die toch een nummer 10 is. Dan weet je dat zijn rendement lager ligt", vulde Bob Peeters aan.

"Als coach moet je opletten wat je zegt, dat heb ik vorige week nog ondervonden", sloot KV Mechelen-coach Dennis Van Wijk af. "In de woorden van Vanhaezebrouck zat ook een stuk emotie, en teleurstelling na de moeilijke mercato."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties