Gouden Schoen stelt Brugse fans (half) gerust: "Ik zit bij Club op mijn plek"

Gouden Schoen stelt Brugse fans (half) gerust: "Ik zit bij Club op mijn plek"
Foto: © photonews

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Ruud Vormer heeft zijn ex-ploegmaat José Izquierdo opgevolgd als Gouden Schoen. Twee jaar op rij ging de trofee dus naar Brugge. Izquierdo verzilverde dat, voor Vormer ligt de situatie anders.

Op zijn persconferentie na de uitreiking werd de Nederlander uiteraard het beeld van een transfer voorgehangen. Maar daar had hij een duidelijk antwoord op. "Ik ben daar totaal niet mee bezig", aldus Vormer. "Ik zit goed bij Brugge. Ik ben niet met andere clubs bezig, ik wil gewoon alles geven voor blauw-zwart."

Mooie woorden, maar droomt hij dan niet van het buitenland? Zijn vrouw liet uitschijnen dat ze het niet erg zou vinden om naar Engeland of Duitsland te verhuizen. "Alles kan. Maar het hangt van Vincent en Bart (Mannaert en Verhaeghe) af. Ik blijf gewoon doorgaan."

Dit is een ode aan de ploegspeler

Met zijn statistieken zal hij alvast wel wat interesse losgeweekt hebben. Het is één van de enige keren, na de Franky Van der Elsten van deze wereld, dat het geen flitsenvoetballer is die de Schoen wint.

"Het is een ode aan de ploegspeler, zoals je het mooi verwoordt! Meer kan ik niet, maar mijn goals en assists staan er wel. Ik weet niet of ik beter kan, maar ik ga het wel proberen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties