Is hij de 'nieuwe Leye' van de Gaverbeek? "Voorbeeld voor de groep", "Fantastische jongen" en "Kan afstanden afleggen als niemand anders"
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 1 reacties

Peter Olayinka is helemaal terug bij Zulte Waregem

Is hij de 'nieuwe Leye' van de Gaverbeek? "Voorbeeld voor de groep", "Fantastische jongen" en "Kan afstanden afleggen als niemand anders"

Als er iemand goed bezig is bij Zulte Waregem, dan is het wel de ogenschijnlijk onvermoeibare Peter Olayinka. Zowel diep in de spits als op de flank werkt hij zo hard en maalt hij zoveel kilometers voor het team, dat hij doet denken aan een jongere versie van Mbaye Leye.

Het moet sowieso een speler zijn naar het hart van Francky Dury. Jong, leergierig en het team vooropstellend over het individu. In de wedstrijd op KV Oostende viel het direct op dat hij ontbrak, na een blessure opgelopen tijdens de opwarming. En ook zijn schorsing was een aderlating voor Essevee, sinds zijn terugkeer is hij opnieuw belangrijk.

Kilometers malen

Het typeert de speelstijl van de jonge Nigeriaanse huurling van AA Gent: steevast present, altijd kilometers malend. “Hij kan afstanden afleggen als niemand anders. Hij is de uitblinker wat betreft fysieke paraatheid”, is ook Sandy Walsh vol lof.

“Hij is een voorbeeld voor de hele groep. Hij is een van de belangrijkste spelers voor onze ploeg en we rekenen ook echt op hem. Als hij op de flank speelt, dan ben je als linksachter ook iets geruster omdat hij die afstanden aflegt." Iets wat ook thuis tegen Oostende opnieuw meermaals opviel, met enkele tackles aan de eigen zestien.

Voorbeeld voor de groep

“We rekenen daar ook op, zo belangrijk is hij. Het is ook een fantastische jongen die alles positief opneemt. Je kan er heerlijk mee samenspelen én heerlijk mee samenwerken.” Enig minpuntje? De domme rode kaart die hij pakte tegen Charleroi misschien, een onstuimigheid.

“Er waren al veel fouten op Olayinka niet gefloten, dat frustreert. Ook een vijftal strafschoppen die niet werden gefloten. Het mag geen excuus zijn, maar het is wel zo. Peter was aangeslagen en dan slaan de stoppen door bij een jonge speler”, aldus Dury daar toen over. Maar ondertussen lijkt alles terug op orde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties