Pro League gaat eindelijk ingrijpen na racisme-rel: "Gedaan met de boetes van 500 euro!"

Pro League gaat eindelijk ingrijpen na racisme-rel: "Gedaan met de boetes van 500 euro!"
Foto: © photonews

Na een nieuwe racisme-incident met Standard-speler Paul-José Mpoku, tijdens het bekerduel tussen Club Brugge en Standard, moet er opgetreden worden. Daarom gaan de voetbalbond en de Pro League samen zitten om tot oplossingen te komen.

Ondanks dat Club Brugge zelf al een stevig signaal gaf door zijn clubslogan ‘No Sweat/No Glory’ op de trainingspakken van de spelers én op de stadionschermen aan te vullen met ‘No Racism', was het donderdagavond weer van dat. Na de eerdere oerwoudgeluiden aan het adres van Charlerloi-speler Francis N'Ganga, was nu Paul-José Mpoku hetzelfde lot beschoren. 

Actieplan

De voetbalbond gaf al aan dat het wou optreden en wil samenzitten met de Pro League om gepaste maatregelen uit te werken. CEO van de Pro League, Pierre François, geeft meer duiding: "Ik wil een debat met alle clubs en heb daarover een nota met een actieplan voorbereid voor de zitting van de Pro League van 20 februari. Wie betrapt wordt op racisme, moet vervolgd worden."

Hogere boetes

Hij is alvast van plan om de huidige sancties te verzwaren: "Omdat de clubs inspanningen leveren, zijn boetes van 5.000 euro en wedstrijden achter gesloten deuren pas het ultieme wapen. Maar ik kan wel zeggen dat het ook gedaan zal zijn met de boetes van 500 euro.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties