Mathijssen ziet het met Antwerp niet goedkomen richting PO1: "Ik voelde toen al dat het een eindig verhaal was"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 15 reacties
Mathijssen ziet het met Antwerp niet goedkomen richting PO1: "Ik voelde toen al dat het een eindig verhaal was"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Met nog drie speeldagen voor de boeg kan de strijd om play-off 1 nog verschillende kanten uit. Met KRC Genk vs. Antwerp staat er een belangrijke affiche op het menu in de Luminus Arena.

De Limburgers palmen momenteel de zesde stek in, en zullen volgens Jacky Mathijssen tegen Antwerp op fysiek vlak alles uit de kast moeten halen om de punten tegen de rechtstreekse concurrent thuis te houden.

"Het succesverhaal van Antwerp is daarop gebaseerd. Het was soms hemeltergend hoe het wedstrijden won", geeft de analist aan in Het Belang van Limburg. "Een paar aanvallende acties volstonden. Ik voelde toen al dat het een eindig verhaal was. Het heeft nog lang geduurd. Maar nu is de onvermijdelijke terugval er toch."

"In principe kan Antwerp zelf niet scoren"

Genk won de heenmatch op de Bosuil met 3-5 en legde de pijnpunten van de Great Old bloot. "Het slaagde er effectief in om uit het duel te blijven", gaat Mathijssen voort. "Dat moeten ze meenemen naar de match van nu. Maar ga er niet vanuit dat het weer zo'n vaart zal lopen. Als ze eens even willen laten zien wat ze kunnen, roepen ze de problemen over zich af."

"In principe kan Antwerp zelf niet scoren. Maar ga niet met vijf spelers hoog pressen, want Bolat is de keeper van de snelle omschakeling. Er zullen juiste keuzes gemaakt moeten worden. Deze match zal bepalen of Genk de stap naar PO1 zet of niet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties