Scheidsrechtersbaas reageert op plan Pro League: "Drie videorefs dit weekend is onmogelijk"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 10 reacties
Scheidsrechtersbaas reageert op plan Pro League: "Drie videorefs dit weekend is onmogelijk"

De Pro League wil de degradatiestrijd voorzien van de diensten van de Videoref, maar voor de komende speeldag wordt dat een probleem volgens scheidsrechtersbaas Johan Verbist.

Er is al een Videoref voorzien op Zulte Waregem-Anderlecht en die blijft behouden. De Pro League wou ook Antwerp-Eupen en Standard-KV Mechelen ondersteunen met Videoref, maar dat wordt een probleem.

"Het is technisch onmogelijk. Momenteel hebben wij twee sets. Op de negenentwintigste speeldag kunnen dus maximaal twee wedstrijden voorzien worden van een Videoref", aldus Johan Verbist in een gesprek met Voetbalkrant.com.

Er is een derde set voorzien voor de play-offs, maar op vier dagen tijd krijgen we dat onmogelijk klaar

-Johan Verbist

De week erop is er wel een mogelijkheid. "Wij houden ons aan de afspraak die we met de Pro League gemaakt hebben voor het seizoen, maar als men op speeldag dertig ook een Videoref op Moeskroen-Eupen wil, is dat mogelijk." Op de wedstrijd tussen KV Mechelen en Waasland-Beveren was immers al een Videoref voorzien.

Voor de play-offs is het wel de bedoeling dat er drie sets beschikbaar zijn. "We zijn momenteel in de weer om een derde set klaar te krijgen voor de play-offs. Zo zal elke wedstrijd in play-off 1 mét Videoref verlopen. Maar op vier dagen tijd krijgen we dat onmogelijk klaar", sloot Verbist af.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties