Ontembaar Manchester City legt Arsenal op een halfuurtje over de knie
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 3 reacties

Manchester City won met gemak op het veld van Arsenal

Ontembaar Manchester City legt Arsenal op een halfuurtje over de knie
Foto: © photonews

Tja, wat moet je nog zeggen? Lang leve de nieuwe kampioen van de Premier League zeker? Wat Manchester City op het veld van Arsenal op de mat legde, moet de concurrentie de moed in de schoenen doen zakken hebben. En Arsène Wenger? Dat lijkt nu wel voorbij...

Pep Guardiola zette Kompany in de basis voor zijn tweede match in vier dagen. Kevin De Bruyne was er uiteraard ook bij om het spel te registreren. Maar het was wel Leroy Sané, zijn maatje op het middenveld, dat deze keer met de honeurs ging lopen. 

Na een halfuur was de klus al geklaard, na een demonstratie die veel leek op Playstation-voetbal. Sané bood Bernardo Silva na een kwartier de 0-1 aan en die krulde het leer enig mooi in doel. En dan twee keer een razendsnelle omschakeling.

Op een gegeven moment moest je echt goed opletten om te zien wie er allemaal aan de bal kwam. Sané gaf de bal mee aan Agüero en David Silva mocht afwerken. Heel Arsenal stond er bij en keek er naar. Vijf minuten later deden ze dat nog eens over. De discussie was vooral welke goal de mooiste was, qua ploegspel.

De Bruyne speelde de bal door de benen van een verdediger tot bij Walker en Sané mocht zijn schitterende eerste helft bekronen met een goal. Niks aan te doen! Arsenal kreeg zelfs de kans op een eerredder vroeg in de tweede helft, maar de penalty van Aubemeyang werd gepakt door Ederson.

De rest van de tweede helft haalde City de voet wat van het gaspedaal. In een bijzonder koud Emirates Stadium was de buit toch al lang binnen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties