Reactie Makelélé blijft op de vlakte, Schouterden verrast over niet-selectie van sleutelpion Leye: "Er moet iets gebeurd zijn"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 8 reacties
Makelélé blijft op de vlakte, Schouterden verrast over niet-selectie van sleutelpion Leye: "Er moet iets gebeurd zijn"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Mbaye Leye was zaterdagavond de grote afwezige bij KAS Eupen. Hoewel de 35-jarige aanvaller een hele week meetrainde en na een schorsing weer zijn opwachting kon maken, liet coach Claude Makelélé de ervaren man uit de selectie.

Nils Schouterden had na de match contact met Leye. "Ik kan het goed met hem vinden. Hij was net als ik verrast over de beslissing", zei de vleugelaanvaller. "Er moet iets gebeurd zijn waar we het fijne niet van weten. Een spijtige zaak, want met zijn neus voor goals konden we Leye tegen Antwerp zeker gebruiken. Hopelijk is hij er volgende week opnieuw bij."

Ik opteerde voor een aanvaller met snelheid

Coach Claude Makelélé liet na het 2-0-verlies op de Bosuil het achterste van zijn tong niet zien over de afwezigheid van de Senegalees.

"Dit was een tactische keuze. Ik opteerde voor een aanvaller met snelheid, wat niet de specialiteit is van Leye. Meer moeten jullie daar niet achter zoeken", wilde de Fransman er niet dieper op ingaan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties