Doelpuntenmaker Siebe Schrijvers heeft lof voor ploegmaats, maar waarschuwt: "We zijn er nog niet"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Leuven
| 0 reacties
Doelpuntenmaker Siebe Schrijvers heeft lof voor ploegmaats, maar waarschuwt: "We zijn er nog niet"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Missie geslaagd voor de U21 van België. De jonge Duivels hadden geen kind aan 10 Hongaren en wonnen overtuigend met 3-0. Genk-middenvelder Siebe Schrijvers speelde sterk en opende de score.

"Het was een verdiende en overtuigende zege", vertelde de aanvoerder na afloop. "We zijn zeer goed aan de match begonnen. Het eerste positieve punt van de avond was hun rode kaart. Dan werd het makkelijker voor ons. Het was belangrijk om die eerste goal te maken. Toen dat gelukt was, zijn we nooit in gevaar gekomen. Defensief stonden we bovendien heel goed."

Schrijvers zorgde zelf met een afstandsschot voor de 1-0. "Het is altijd belangrijk om die eerste goal te maken. Dan kan je vrij voetballen. Dat we erg sterk combineerden? We weten dat die kwaliteit in onze groep zit."

"Ik denk niet dat ik moet uitleggen hoeveel kwaliteit er in deze groep zit"

België zet na de zege een grote stap richting EK. "We zijn er nog niet, maar we hebben wel een grote stap gezet", waarschuwt Schrijvers. "We moeten nog naar Hongarije en naar Zweden. Het zit allemaal heel kort op elkaar. We moeten gewoon zorgen dat we eerste worden."

De voorlinie van de Belgen - met Dimata in een hoofdrol - was indrukwekkend. "Ik denk niet dat ik moet uitleggen hoeveel kwaliteit er in deze groep zit. De jongens konden zich vandaag uitleven. Met hun snelheid zijn ze zo gevaarlijk en dat hebben ze vandaag getoond. We zochten vanaf de eerste minuut die diepgang en vonden die ook. Al bij al was het een heel positieve avond voor ons", besloot Schrijvers. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties