Kroniek van aangekondigde dood: Stad Brussel geeft Eurostadion de genadestoot

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 10 reacties
Kroniek van aangekondigde dood: Stad Brussel geeft Eurostadion de genadestoot
Foto: © photonews

Wat al een tijdje in de sterren geschreven stond, is nu ook definitief: het Eurostadion komt er niet. De stad Brussel heeft immers beslist om het project niet meer voort te zetten en de zogenaamde erfpachtovereenkomst te verbreken.

Alle ogen waren vanavond gericht op de Brusselse gemeenteraad en in concreto op het agendapunt over het Eurostadion. Brugemeester van Brussel Philippe Close van de PS pakte uit met een discours van 21 minuten over het nog te bouwen stadion en de conclusie was duidelijk: het project is morsdood. 

De doelen van het contract zijn immers niet gehaald, die zijn: de bouw van een stadion voor het EK 2020, de omvang van het stadion en de huisvesting van eersteklasser RSC Anderlecht. Voor een dergelijk stadion van ruim 50.000 vierkante meter zou het GRUP (Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan) van de Vlaamse overheid gewijzigd moeten worden.


Geen kleinere variant

Een fundamentele wijziging van het project in de vormen van een veel kleiner Eurostadion inclusief noodzakelijke nieuwe onderhandelingen blijkt dan weer in strijd met de Europese wetgeving inzake overheidssteun en openbare aanbestedingen, zo meldt Belga. 

Het College van Burgemeester en Schepenen zal elke maatregel nemen om het fameuze Eurostadion op Parking C van de Heizel niet niet langer verderzetten. Daarnaast zal de erfpachtovereenkomst van 99 jaar met bouwheer Ghelamco verbroken worden. Na afloop wilde de burgemeester geen commentaar kwijt. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties