Teddy Chevalier wil een eerlijke topschutterstrijd: "En die vrije trap? Dat had ik voorspeld op training"

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt vanuit Kortrijk
| 0 reacties
Teddy Chevalier wil een eerlijke topschutterstrijd: "En die vrije trap? Dat had ik voorspeld op training"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Isaac Kiese Thelin was er niet bij vanwege een blessure in het Guldensporenstadion, Teddy Chevalier was er wel. En hij scoorde meteen twee keer.

"Nu ben ik alleen de Gouden Stier eindelijk", aldus Chevalier in de catacomben van het Guldensporenstadion na de 4-1 overwinning tegen Waasland-Beveren. "De coach zei me dat ik een persoonlijk doel had, naast het doel dat we als team hebben om er het beste van te maken in play-off 2."

"Maar mijn focus ligt niet op het scoren, dat zou niet goed zijn. Ik doe gewoon mijn ding en dan zullen de goaltjes wel volgen. Ik voel me momenteel heel goed en het loopt ook lekker. Momenteel gaat het allemaal perfect, maar voor hetzelfde geld scoor ik nu niet meer tot het einde van het seizoen."

Vrije trap

"Sowieso heb ik liever een eerlijke strijd met Thelin voor die topschutterstitel. Het was dus jammer dat hij geblesseerd was tegen ons, maar ik ben wel blij met mijn doelpuntjes natuurlijk. En vooral met de drie punten voor Kortrijk, want we willen tot het einde meestrijden in play-off 2."

Over het tweede doelpunt - een enig mooie vrije trap - zal ook nog wel wat nagekaart worden: "Op training had ik twee keer een vrije trap genomen vrijdag en twee keer ging hij net naast de paal buiten. Ik stopte ermee en zei tegen de stafleden dat ik er tijdens de match dan wel eentje zou intrappen. Een gek verhaal, maar zo is het echt gelopen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties