Tweede mokerslag op korte tijd voor Genk, maar onvermoeibare aanjager Buffel vertrouwt ons toe waarom hij blijft geloven in Europees voetbal

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert vanuit Brugge
| 0 reacties
Tweede mokerslag op korte tijd voor Genk, maar onvermoeibare aanjager Buffel vertrouwt ons toe waarom hij blijft geloven in Europees voetbal
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Thomas Buffel geeft nooit op, ook niet na die late 1-0 nederlaag in Brugge die bijzonder hard aankwam. Uppercut nummer twee in amper een paar weken tijd na die verloren bekerfinale. Maar de kapitein laat zich in de herfst van zijn carrière niet uit zijn lood slaan. Europees voetbal kan nog steeds.

Zesde en laatste in play-off 1 met 22 punten, het ziet er na één speeldag al behoorlijk beroerd uit voor Genk. Opgeven, staat echter niet in het woordenboek van oude krijger Buffel. Het siert de noeste kapitein van de Limburgers. 

"In die andere twee matchen hebben we heel veel strijd gezien, maar niet altijd even goed voetbal. Ik denk dat wij getoond hebben dat we willen voetballen en hoop dat wij dat met heel veel enthousiasme nog negen matchen gaan tonen. En hopelijk worden we op het einde van de rit dan ook beloond voor die ingesteldheid."

Buffel baalde natuurlijk wel als een stekker: "Omdat je dit eigenlijk niet hoefde weg te geven hé. Ik denk dat de match na rust langs beide kanten een beetje op slot zat. Club wilde misschien iets meer dan wij en dan was het aan ons om gebruik te maken van de ruimtes. Maar ja, zij waren een beetje onmachtig en wij ook." 

Extra push 

Minstens een puntje was toch wel verdiend geweest, oordeelde de Bruggeling: "Ik denk dat beide ploegen veel strijd geleverd hebben, de play-offs ten voeten uit. Al werd er wel iets meer gevoetbald dan in de andere twee partijen. Wij hebben op zich een degelijke match gespeeld, maar die kleine extra push ontbrak om de zege over de streep te trekken."

Opvallend trouwens hoe Genk alweer een puike partij speelde in Brugge, het is écht niet veel ploegen gegeven om in een kolkend Jan Breydel overeind te blijven: "Ja, een paar weken geleden hebben we hier ook een goeie match gespeeld en daar hebben we zelfs nog uit geleerd dat nog iets beter hun vleugelbacks onder druk moesten zetten", aldus Buffel.  

"Als wij ten aanval trokken moesten onze backs ook mee naar voren schuiven om zo druk te creëren naar hen toe. Dat hebben we deze week op training heel goed gedaan én ook getoond in deze match. Dat was tactisch wel een goeie zet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties