Beloften Anderlecht kunnen - als alles meezit - kampioen spelen op veld van Club Brugge

Beloften Anderlecht kunnen - als alles meezit - kampioen spelen op veld van Club Brugge
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Het is niet de vraag of, maar wel wanneer de beloften van Anderlecht kampioen gaan spelen. De jongens van Emilio Ferrera hebben een geruststellende voorsprong van 13 punten op de nummer 2 Lokeren. Maandag zou het al zover kunnen zijn.

Maar dan moet wel alles meezitten voor paars-wit. Niet iedereen heeft immers al evenveel matchen gespeeld. Standard heeft er bijvoorbeeld twee minder (8), maar moet maandag thuis tegen Gent spelen. Indien de Buffalo's hen punten afpakken en Anderlecht zelf wint op het veld van Club Brugge (dat nog maar 12 punten heeft en  ook 2 matchen minder) zijn ze kampioen.

Mathematisch, want ook Lokeren, dat maximaal nog 15 punten kan pakken, is dan uitgeschakeld. Het is trouwens straf wat Ferrera heeft neergezet bij de jongelingen van Anderlecht. Onder zijn hoede groeiden Lokonga, Saelemaekers en Amuzu uit tot A-kernspelers.

Indrukwekkend parcours

En zelfs zonder zijn beste spelers blijven de resultaten volgen. In tien wedstrijden speelden ze slechts twee keer gelijk. Ze scoorden 34 goals en kregen er slechts acht tegen in de play-offs.

Gisteren werd met 1-3 gewonnen tegen Genk, zonder topschutter Dauda, Saelemaekers, Lokonga en Amuzu. Iedereen kent zijn taken en weet wat ze moeten doen in het systeem. En ze zijn ook nog in de running voor bekerwinst.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties