Lierse speelt financiële zorgen van zich af en gaat in Leuven met de drie punten aan de haal

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Leuven
| 1 reacties
Lierse speelt financiële zorgen van zich af en gaat in Leuven met de drie punten aan de haal
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bij Lierse hebben ze momenteel heel wat financiële zorgen aan het hoofd, maar zaterdagavond was er toch een sportieve opsteker. Lierse won met 1-2 op het veld van Oud-Heverlee Leuven.

Na het 2-2 gelijkspel van vorige week in Waregem nam OHL meteen het heft in handen. Het begin was veelbelovend, maar het bleef bij één grote kans. Maertens duwde de prima voorzet van Thsimanga voorlangs. De Leuvenaars kregen het balbezit, maar de laatste pass ontbrak al te vaak om gevaar te creëren. 

Laurent met een streep

Het waren de bezoekers die na 26' op voorsprong kwamen. De Leuvense defensie gaf Laurent te veel ruimte en die knalde de bal mooi in de rechterbovenhoek. De financiële zorgen stonden op een laag pitje bij de bezoekende fans, die zich geregeld lieten horen. 

OHL was aangeslagen door die tegengoal. Enkel Storm zorgde af en toe voor een dreiging, maar opnieuw bleven echte kansen uit. De Leuvenaars moesten met een 0-1 achterstand richting kleedkamers. 

OHL drukt

Na wellicht een donderpreek van Pearson kwam OHL beter uit de kleedkamers. Lierse kon nauwelijks uit de druk uit. Maar een echte kans kwam er pas via Storm. De vleugelaanvaller twijfelde niet bij een afvallende bal, maar het leer ging een metertje naast. 

Pearson bracht met de jonge Vekemans en Kostovski vers bloed in de strijd. Het schot van Tshimanga ging over, terwijl de talrijke hoekschoppen bitter weinig opleverden. Het doelpunt viel echter aan de overkant. Tshimanga en Schuermans zagen er niet goed uit, Buyens speelde Yagan op het juiste moment aan en die liet Thamsatchanan kansloos met een lage schuiver.

Weinig grote kansen

De Leuvense hoop bleef echter, want aan de overkant deed ook Kostovski de netten trillen. Maar uitgespeelde kansen kwamen er opnieuw nauwelijks. Storm probeerde het nog eens van op afstand, maar zonder veel succes. Ook twee kopballen van Kostovski konden Rakovsky niet meer bedreigen. 

Lierse hield stand en heeft zo zijn eerste zege in play-off 2 beet. OHL blijft dan weer achter met een 1 op 6. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties