Yoni Buyens laat zich uit over zijn toekomst bij geteisterde Lierse SK
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

Yoni Buyens zou het liefst van al bij Lierse blijven volgend seizoen

Yoni Buyens laat zich uit over zijn toekomst bij geteisterde Lierse SK
Foto: © photonews

Voor heel wat spelers van het geteisterde Lierse SK is de toekomst erg onzeker. Zeker als de club geen overnemer vindt. Yoni Buyens zou het liefst van al blijven, maar wil zich nog graag tonen in play-off 2.

"Het is zeker niet makkelijk", bekent Buyens. "Als er geïnteresseerde ploegen komen, moet je een beslissing maken. Dat is misschien makkelijker voor spelers die einde contract zijn. Spelers die nog onder contract liggen, weten helemaal niet waar ze aan toe zijn en kunnen niet echt een nieuwe ploeg zoeken voor volgend jaar. Voor elke speler is het een andere situatie."

Buyens wil ook volgend jaar liefst bij de Pallieters blijven. "Ik heb na 6 moeilijke maanden in Genk beslist dat ik me helemaal op play-off 2 zou smijten als Lierse de periodetitel niet zou pakken. Ik zou het liefst van al hier blijven omdat ik me hier heel goed voel. Maar het hangt af welke situaties er zich voordoen. Ik heb hier het plezier in voetbal teruggevonden. Maar het blijft de voetbalwereld en alles kan snel gaan. Ik ga dus geen uitspraken doen over mijn toekomst."

'Parcours van Haroun'

Al blijft play-off 2 natuurlijk een mooi uitstalraam voor spelers uit 1B. "Play-off 2 is voor mij heel belangrijk. Het is fijn om ons opnieuw te kunnen meten met ploegen uit 1A. Dat gevoel is na 9 maanden te lang weggeweest. De honger is groot, dus dat is voor mij persoonlijk een drive om die play-offs aan te vangen."

Buyens droomt nog steeds van 1A. "Toen ik bij Lierse tekende, heb ik gezegd dat het parcours van Haroun het ideale parcours zijn. Kampioen worden in 1B en dan terug sterkhouder worden in 1A. Dat is het ideale scenario. Maar het is niet gezegd dat dat zal uitkomen. Maar ik wil zeker nog terug in 1A spelen. Laat dat duidelijk zijn", aldus de ex-middenvelder van Genk en Standard. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties