Onzichtbaar, ondermaats of (lang) geblesseerd en dus is het voor deze spelers absoluut 'money time' in play-off 1

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 2 reacties
Onzichtbaar, ondermaats of (lang) geblesseerd en dus is het voor deze spelers absoluut 'money time' in play-off 1
Foto: © photonews

Je seizoen moeten redden in 10 finales, niet evident, maar voor sommige spelers is het bittere realiteit en noodzaak. Na een mislukte reguliere competitie moeten zij het in play-off 1 nu maar eens gaan tonen want anders vertrekken ze straks met en wrang en slecht gevoel op vakantie.

Club Brugge

Bij de blauw-zwarte leider zijn er een paar spelers die in die situatie zitten, denken we in eerste instantie maar aan Lior Refaelov. Die kwam er na een sterk seizoensbegin maanden aan een stuk nog amper aan te pas.

Tot hij op het veld van STVV sterk inviel en mee aan de basis lag van de 0-1 van Ruud Vormer. Vervolgens trapte hij tegen Genk de beslissende penalty binnen en mocht hij afgelopen weekend eindelijk nog eens in de basis beginnen tegen AA Gent. Is 'Rafa' weer vertrokken? 



Ook ploegmakker Benoît Poulain zit in een vervelend schuitje. De Franse verdediger is eens fit altijd een certitude, maar sukkelt dit seizoen van de ene fikse blessure in de andere. De 30-jarige rots in de branding zit zo nog maar aan 11 competitieduels. De eerste opdrachten van play-off 1 kwamen nog te vroeg, maar zijn comeback zit er zo stilaan aan te komen.

Jelle Vossen tot slot heeft wel al veel matchen op de teller, maar scoorde nog maar vijf keer dit seizoen en deed dat telkens vanop de stip. Na zijn enkelblessure zal ook de 29-jarige spits uit Limburg gemotiveerd zijn om nog eens te knallen in de seizoensfinale. Al was het maar om de hardnekkige criticasters de mond te snoeren. 

Anderlecht

Grote rivaal Anderlecht heeft ook een aantal spelers die iets te bewijzen hebben dit seizoen. Te beginnen met Leander Dendoncker, die maar blijft zoeken naar die indrukwekkende topvorm van vorig jaar en moet spelen voor zijn WK-selectie. Het begin van play-off 1 was alvast geen succes want tegen AA Gent ging de 22-jarige middenvelder roemloos mee kopje onder, tegen Charleroi opereerde hij opnieuw als verdediger, hij blijft zo pendelen en zoeken naar regelmaat en een piek. 



Met Andy Najar, Henry Onyekuru en Kara Mbodj mist RSCA nog drie andere schakels die gefrustreerd moeten toekijken. Die eerste twee mogen nog rekenen op een comeback in play-off 1, voor de Senegalese verdediger - nochtans van cruciaal belang - liggen de kaarten anders. Hij wil zijn WK niet in gevaar brengen en neemt dus alle tijd om  te revalideren. Zijn volgende doel? Een transfer naar Engeland.

AA Gent

In de Ghelamco Arena lopen er ook nog enkele spelers rond die opnieuw boven water willen komen. Te beginnen bij publiekslieveling Renato Neto, die dit seizoen nog geen match speelde en staat te trappelen om zijn langverwachte comeback te maken. De Braziliaanse beer is een cruciale schakel op het middenveld van de Buffalo's en vervult als ervaren aanjager en sfeermaker een belangrijke rol in de kleedkamer.



Moses Simon is dan weer een geval apart, de Nigeriaanse winger is topfit, maar wil eindelijk nog eens zijn niveau van die eerste maanden bij AA Gent halen. Als dat lukt - tegen Anderlecht en Club was hij écht wel opnieuw beresterk - wacht straks een ronkende transfer naar de Premier League. Ook het WK in Rusland is een mooie bron van motivatie. Heeft dus héél veel mooie zaken om voor te spelen. 

Charleroi en Standard

Komen we uit bij de Waalse clubs Charleroi en Standard. Bij De Zebra's wordt er wat verwacht van Núrio Fortuna. De 23-jarige Angolees-Portugese linksback begon ijzersterk aan het seizoen, maar verloor nadien zijn plaats aan Francis N'Ganga. Tegen Standard en Charleroi kreeg hij opnieuw zijn kans en met succes. Ook David Pollet heeft wat recht te zetten na een pover seizoen, maar die zit sportief vrij diep. Het is maar zeer de vraag of het nog wel in orde komt met de mentaal broze blonde aanvaller. 

 
Bij de Rouches kijken we vooral uit naar de terugkeer van de eindelijk weer fitte Merveille Bokadi, die maanden out was met een zware knieblessure. De schokbreker die aanvankelijk naast zijn maatje Uche Agbo opereerde, werd wel feilloos vervangen door de aanvallend veel sterkere en creatievere Razvan Marin. En krijgen we dit seizoen nog iets te zien van onze veelbelovende jonge landgenoot Zinho Vanheusden? Opnieuw speelklaar na zeven maanden in de schaduw. Hij kan mogelijks nog wel verrassen. 

KRC Genk

Tot slot hebben we nog KRC Genk met Leandro Trossard, die na een horrorseizoen hypergemotiveerd is om alle miserie van zich af te spelen. De 23-jarige flankspeler met de fijne voetjes begon alvast goed aan play-off 1 met puntgave prestaties tegen Club Brugge en Standard (inclusief doelpunt!). Ook de aanvallers Nikos Karelis en Mbwana Samatta werden geteisterd door fysiek leed en kunnen samen misschien wel brokken maken in de laatste rechte lijn van de competitie. We zullen het samen met u ontdekken! 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties