Alexander Maes blikt vooruit naar dé clash: "Dit gaat om veel meer dan voetbal"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 85 reacties
Alexander Maes blikt vooruit naar dé clash: "Dit gaat om veel meer dan voetbal"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zondag is het zover, dan kijken Antwerp en Beerschot Wilrijk elkaar in de ogen voor wat de allereerste Antwerpse stadsderby sinds 2003.

"Natuurlijk zijn die duels de belangrijkste matchen van play-off 2", aldus Alexander Maes in een gesprek met Voetbalkrant.com. "Het draait om veel meer dan alleen voetbal. Wij willen absoluut de ploeg van 't stad worden. Elke speler gaat genieten van die match, die gaan we nooit vergeten. En als wij winnen, gaan zij ons ook nooit vergeten."

Hij leeft met vertrouwen naar de wedstrijd toe. "We haalden twee op zes, maar speelden goed, er wordt echt niet over ons heen gelopen." Dat terwijl Antwerp met een 4-0 naar huis gestuurd werd door STVV. "Ze gaan er alles aan doen om die derby te winnen."

Natuurlijk gaat het er hard aan toe gaan

-Alexander Maes

Het wordt een fysieke clash. "Qua gestalte zijn zij in het voordeel, daar moeten we niet over liegen. Maar fysiek is meer dan dat, wij hebben het uithoudingsvermogen om negentig minuten het verschil te maken. Uiteraard zal het er hard aan toe gaan, wie er het hardst voor zal vechten, zal winnen."

"We moeten vooral ons hoofd koel houden en ons niet zot laten maken. We mogen zeker niet met stress afzakken naar de Bosuil", sluit Maes af. Bij Voetbalkrant.com zitten we zondag alvast op de eerste rij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties