Lokeren klimt stilaan uit het dal: twee van de drie wintertransfers waren een schot in de roos
Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 11 reacties

Lokeren scoort 2 op 3 met zijn wintertransfers

Lokeren klimt stilaan uit het dal: twee van de drie wintertransfers waren een schot in de roos

Drie nieuwe namen streken in de winter neer op Daknam. Het transferbeleid van Lokeren werd toen nog zwaar op de korrel genomen door de eigen supporters, maar of dat echt nodig was? Twee van de drie blijken toch een schot in de roos.

Lokeren-Genk, eind januari. De Waaslanders hadden zopas een nieuw verlies geleden en bengelden onderin met amechtig voetbal. Vooral het gebrek aan versterkingen in volle transferperiode zat hoog bij de supporters, die stonden te protesteren aan de hoofdtribune. Zij eisten veranderingen van het bestuur en sportief directeur Willy Reynders (lees hier meer). Nu blijkt dat die zijn werk toch lang niet zo slecht gedaan heeft. Kwaliteit boven kwantiteit, zeg maar.

José Cevallos

Matchen: 8
​Speelminuten: 689
Goals: 2
Assists: 1

Het was al even geleden dat er nog beelden van een Lokeren-speler de wereld rondgingen, tot Cevallos afgelopen weekend die zestigmeterpegel uit zijn sloffen gooide. Los daarvan is de Ecuadoriaan goed op weg om te slagen in zijn opzet: doorbreken in Europa. Sinds het vertrek van Vanaken mankeert Lokeren een draaischijf op de tien, maar hij lijkt die rol met zijn inzicht en manier van kansen creëren mooi in te vullen. 

Lukas Marecek

Matchen: 7
​Speelminuten: 592
Goals: /
Assists: 2

De oude bekende van Anderlecht. In Brussel was hij geen grote hit, maar voor Lokeren bewees hij zich vanaf zijn debuut een echte bink op het middenveld. Enorm sterk in de duels, goed passenspel, soms een aanvallend ideetje. Zeker met het oog op volgend seizoen een grote aanwinst.

Jean Alassane Mendy

Matchen: 2
​Speelminuten: 22
Goals: /
Assists: /

De enige die naast de boot valt is de allereerste. Mendy moest het scoringsprobleem oplossen, maar het werd al heel snel pijnlijk duidelijk dat dit een miskoop was. Amper speeltijd bij de eerste ploeg, zelfs bij de beloften komt hij niet aan volledige wedstrijden. De kans is vrij klein dat Mendy volgend seizoen nog in het wit-geel-zwart speelt.

De zomer van 2/3

Een succesratio van twee op drie. Dat moet ook het mikpunt zijn in de zomer. Als Reynders en co dat dan ook op een grotere hoeveelheid transfers kunnen volhouden, kan Lokeren na twee donkergrijze seizoenen eindelijk uit zijn dal kruipen en opnieuw de subtopper worden die het verdient te zijn.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties