Ook Vanderhaeghe schrok: "Ze zeiden nochtans allemaal dat ze topfit waren"

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Gent
| 0 reacties
Ook Vanderhaeghe schrok: "Ze zeiden nochtans allemaal dat ze topfit waren"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het spel van AA Gent was niet om aan te zien tegen Racing Genk. Bij de rust moest Vanderhaeghe dan ook al twee keer ingrijpen. Janga en Dejaegere bleven binnen. Bij die laatste speelde vermoeidheid mee.

Toch was dat daags voordien niet merkbaar, bleek uit de persconferentie van Vanderhaeghe. "Aan de rust moesten we meteen twee vervangingen doorvoeren, die jongens voelden ook dat het niet ging."

Was Vanderhaeghe ervan op de hoogte geweest, hij had wellicht met anderen gestart. "Ik had natuurlijk beter die vervangingen daags voordien doorgevoerd. De vraag is gesteld geweest en iedereen was topfit, zei men."

We maakten technische fouten die niet in play-off 1 thuishoren

Verder zijn de lessen getrokken. "We moeten ons eigen spel terugvinden, de analyse is gemaakt. Ik vond niet dat we geen inzet hadden, maar er waren gewoonweg te veel slordigheden aan de bal. Ik heb de nadruk gelegd op simpele dingen, die moeten goed zijn om tot kansen te komen."

"Ik zag veel goeie intenties, maar meestal werden die gevolgd door een slechte pas of een slechte controle. Dan stopt die actie natuurlijk. Elke wedstrijd moet er boenk op zijn, maar we maakten technische fouten die niet in play-off 1 thuishoren. Je moet niet altijd de actie proberen maken als je al voelt dat je in de tang zit. Dan moet je in de combinatie spelen en op het gepaste moment eens in de rug duiken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties